Happy Easter!

Godförmiddag! Gud vad de är härligt med lov, slippa gå upp och släpa sig till skolan. Min påsk har varit jätte bra, ha fått 2 påskägg än så länge. Har ni fått några påskägg? 
 
Idag så ska vi äta påskmiddag, och jag står för köttbullarna. Men innan dess ska jag ut och springa en sväng, få se om jag får med mig Daniel ut. Ha en bra påskdag, kram till er alla :)
 

Hur du lyckas

Hej jag tänkte ge några tips till hur du kan lyckas lättare med träning, dem funkar iallafall för mig.
 
1. Sätt mål! För att lyckas med något så måste du ha ett mål, om ditt mål t.ex är att få bättre kondition. Så börja inte med att sätta som mål att springa en mil för då kommer du ge upp redan första gången, utan sätt upp att du ska börja gå en timme varje dag. Sedan ökar du de till att springa 2 km eller vad som är rimligt för dig, när du känner att du klarar det så höjer du bara målet. 
 
 
2. Ge aldrig upp! Hur jobbigt och tråkigt något än så ge aldrig upp för då kommer du aldrig att nå dit du vill. Tänk istället på när du väl når ditt mål och ha det i huvudet hela tiden. Träning är liksom bara 4 % av dagen så det är bara att göra det. Hur kan du annars veta vad du kan uppnå?
 
3. Hitta motivation! Det är viktigt att man ha motivationen innan man ska träna och medans man träna, jag brukar tänka så här när jag tränar: Varför började jag träna? Jo för att må bra, få en bra kondition, bli stark, nå mina mål och för att jag kan. Säg inte till alla att du kan och är bäst utan visa dem. Hitta något som motiverar just dig!
 
4. Tänk att det är kul! Träning behöver inte vara något tråkigt som bara tanken på att gör att man blir trött. Utan hitta ett tränings sätt som du gillar och tycker är kul. Gillar man inte att springa så finns det ju massa andra sätt att öva upp sin kondition på t.ex badminton, hoppa hopprep och ut och gå. Det är inte viktigt att bränna så många kalorier som möjligt utan att träna för att det är kul och för att må bra! Tänker man för mycket på att träna hela tiden och på att inte stoppa i sig för många kalorier så är det inte hälsosamt längre. Utan ät nyttigt och träna lagom!
 
5. Lyssna på din kropp! Den vet bäst, känner du dig inte pigg en dag så hoppa träningen den dagen men ta inte det för vana. Utan oftas så mår man bättre om man får röra på dig istället, självklart ska man inte träna när man är sjuk. Men har man bara lite ont i huvudet så kan man ju gå en liten runda för att få frisk luft, all aktiv rörelse är bra, man behöver inte gå jätte snabbt för att det ska ge något. 
 
6. Det är inte omöjligt! Det är bara du som kan bestämma hur du vill att din kropp ska se ut. Vill du ha en vältränad kropp så se till att få det! Sluta gnälla och upp och hoppa istället! Jag vet att det är jobbigt att komma igång men när du väl har gjort det så belönar det sig och du kommer bli så mycket gladare, och jag lovar att du kommer tycka att träning är kul tillslut!
 
 
 
 

Våffeldagen

Hej, idag körde jag ben, rumpa och mage innan jag började med konditions träningen. Det gick väldigt bra, slog mitt rekord, tog idag 100 kg i benpressen :D Till kvällsmat blev de ju såklart våfflor eftersom det är våffeldagen, men nyttiga såklart! Bara att mosa en banan och vispa ihop med 2 ägg, och sen i våffeljärnet klart! Gonatt med er :)
 

10 sanningar om mig själv

1. Jag har klaustrofobi.
 
2. Jag hatar när lakanet i sängen skrynklar sig när man försöka sova.
 
3. Jag mår dåligt om jag inte får träna och äta nyttigt.
 
4. Min syster är som en kompis till mig.
 
5. Jag tänker alldeles för mycket och planerar ofta min dagar i huvudet.
 
6. Jag avskyr falska och ytliga människor.
 
7. Jag är jätte rädd att någon jag känner ska dö.
 
8.  Jag stör mig på folk som hackar ner på sig själva.
 
9.  Jag är riktigt skoltrött.
 
10. Jag gillar ofta att vara ensam och kan få panik om jag inte får vara det när jag behöver.
 
 
 

Kalaset över

Hej, nu är jag mätt och belåten. Blev smörgåstårta vid firandet av pappa som fyllde 45, sedan tårta till efterrätt som jag hade gjort. Fast ingen tårta för min del, bland de äckligaste som finns blää plus inte nyttigt. Av mig fick han kaffegodis, kanske inte världens bästa present men han har ju redan allt. Så så har min kväll sett ut, hoppas ni haft en bra avslutning på denna veckan och laddat om inför veckan som kommer! Kram :)
 

Workout

Godeftermiddag, nu har jag duschat och fixat mig efter löpningen. Riktigt kallt i början men de gjorde bara att man sprang snabbare. Solen sken nästan hela tiden och kom precis tillbaks när de börja snö igen typ. Blev en runda som är 7 km. Så nu ska jag vell snart baka tårta eftersom vi ska ha kalas för pappa vid 4. Kram :)
 

Härliga frukost

Godmorgon på er, vaknade tidigt idag och fixade frukost till pappa som fyller år idag. Sedan gjorde jag frukost till mig och åt framför tven. Nu tänkte jag strax ge mig ut på en löptur, kommer frysa ihjäl men tur att man blir varm snabbt. Vad har ni för er idag? Kram :)
 
Laddar upp med frukost.

Super lätt och nyttigt bröd

Hej, tänkte tipsa om ett recept på ett jätte enkelt, nyttigt och gott bröd. Jag provade att göra de nu ikväll och det var såååå gott, det var helt klart det godaste brödet jag någonsin ätit. Kommer definitivt att baka det här igen!
Så här kommer receptet och jag rekommenderar alla att prova baka de.
Jag hittade receptet här: http://blogg.improveme.se/fitspooration/page/2/ 
 
Ingredienser:
2 dl havregryn
 
5 dl dinkelmjöl
 
1 dl linfrön
 
1 dl sesamfrön
 
2 tsk bikarbonat
 
en nypa salt
 
3 msk honung
 
1 rivet äpple
 
4 dl fil/yoghurt
 
Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader, rör i hopp alla de torra ingredienserna. Riv ner äpplet, tillsätt honung och fil/yoghurt. Klä en brödform med bakplåtspapper och häll i smeten. Man kan ha i fröerna i degen eller också så strö man bara dem över brödet. Stoppa in i ungen i ungefär 45 minuter eller längre om det behövs. Klar att av njutas!
 
 

Du gör mig hel.

Utan dig vore jag inget.
Utan dig skulle jag dö.
Utan dig hade jag inte varit hel.
 
Du är anledningen att jag orka gå upp varje morgon.
Du är ljuset i mitt liv.
Du är mitt allt.
Du är mannen i mitt liv.
 
För mig är du perfekt.
För mig är du den enda jag vill ha.
För mig finns det ingen vackrare än dig.
För mig är du allt jag någonsin önskat.
För mig är du en dröm som blev sann.
 
Jag skulle aldrig vilja leva utan dig.
Jag skulle vilja vakna upp brevid dig varje morgon.
Jag skulle vilja leva resten av mitt liv med dig.
Jag skulle aldrig överleva om du lämnade mig.
Jag skulle kunna drukna i dina ögon.
Jag skulle vilja ha dig nära mig jämt.
 
Jag älskar dig nu och för alltid
 

Intressant kväll

Hallooo, denna kväll har spenderats med världens bästa Vella som faktiskt är oerhört cool. Detta enligt Vella själv iallafall, vi har skrivit en egen låt :D Hihii duktiga vi är, annars har vi kollat gamla filmer och skrattat m.m. Nu blir de säkert att sova efter en hård vecka :)
 
Slitna brudar efter att sjungit i typ 2 timmar.

A good day

Hej, idag har varit en toppen dag. Har kännt mig glad och positiv hela dagen så hoppas det håller i sig. Det bästa på hela dagen var nog middagen på Toscana med familjen för en stund sen. Jag åt krispiga klyftpotatis, fläskfile med grönsaksbädd och bea på de, super gott! Så strax ska jag krypa ner i sängen och sova, åhh såå skönt!
Kram :)
 
Farligt gott!

One day closer

Hejsan, nationella i fysik igår gick hyfsat bra tror jag iallafall. Gissade på de flesta frågorna och kunde många,men är nöjd bara jag blir godkänd. Så nu är det bara ett prov kvar innan lovet nästa vecka, herregud vad jag längtar! Ska bli sjukt skönt med lov och hoppas det här skit vädret försvinner tills dess. Tror inte jag är ensam om att vilja ha vår, eller? Kram :)
 
 
Min kvälls smoothie eller vad man ska kalla den, god var den iallafall.

Time for school

Godmorgon på er, idag skulle de tydligen bli snökaos här så vell se om de blir de. Annars så är det ju np i fysik idag så är ni taggade alla 9:or? Nej inte jag heller, men lycka till endå! Ha en bra dag, kram :)
 
Mycket smaskig frukost, smakade nästan som en efterrätt. Mixade kvarg, fil, banan och hallon, sen hällde jag lite i ett glas sen varavde jag det med granola, hallon och banan. 

Take a chill pill

Hej, måste bara skriva en sak. Jag fattar inte varför alla ta skolan så seriöst, nej men asså stressar sig så över det. Jag har alltid gjort det men har nu kommit fram till att jag behöver inte satsta mer än vad man orka. Man behöver inte ha högsta betyget i allt, så viktigt är det inte. Så länge man ha tillräckligt bra betyg för att söka vidare till gymnasiet så är det ju lugnt.
Jag har inte övat ett skit förutom de i skolan inför nationella i fysik som vi ska ha imon. Jag valde helt enkelt att lägga den tiden på att göra något roligare, eftersom jag tror jag kommer åtminstonde få E på det. Det sänker mig kankse men vad gör det liksom? Jag vill inte ha höga betyg för att kunna skryta inför andra, det är bättre att man lever och njuter av livet så länge det varar! Satsa hellre på de ämnena du känner är viktigast och roligast, och speciellt sedan på gymnasiet för när man väl börjat gymnasiet så betyder ju inte 9:an betyg ett skit längre (om jag fattat rätt). Kram :)
 
 

Hard training pays off

Godkväll alla där ute, vid 5 åkte jag in till gymmet och träna 1 timme ungefär. 27 minuter på löpband och sen mage, rumpa och ben på de. Skönt som bara den, och huvudvärken jag haft i veckan är nu helt borta :D Bussen hem och käkade lite kvällsmat, mums. Så nu blir det att lägga sig i den underbara sängen och sova! Gonatt med er :)
 
Min kvällsmat:Mixade fil, kvarg, vaniljsocker, kokos sen åt jag de med garnola och hackad müsilkaka.

Njuter av vädret...

Hallu, skönt med sol idag, så man får passa på att vara ute eftersom de ska bli snö nästa vecka! Det gjorde iallafall jag, kom nyss hem från en liten pw med mamma och pappa. Nu blir det strax lunch med mormor, morfar, moster och kusin. Ha en bra dag! :)
 
Frukost: Fruktsallad med apelsin, äpple, med mixad kvag, fil och hallon. Toppad med kokos.

70 års kalas

Hej, nyss hem kommen från min farsfars kalas. Åt smörgåstårta, vilket var riktigt smarrigt. Låg i soffan nere i deras källa och kolla tv med kusinen och systern, väldigt sociala ja... Så nu ska jag strax krypa ner i en ny bäddad säng och prata med min älskling. Vi firade för övrigt 1 och ett halvt år igår, önska bara man fått fira det tillsamans.
Sov gott everyone :)
 
Väldigt fest fina.

Saturday morning

Godmorgon på er eller god förmiddag, till frukost idag blev det nybakade scones. Sen fixade jag i ordning mig och städa lite på mitt rum. Så nu ska vi vell strax åka in till stan för att kolla efter present till min farfar som vi ska på kalas till ikväll. Ha en toppen lördag! :)
 

Välkommen underbara fredag!

Hej, känns som veckan nyss startade och nu är de redan fredag igen? Hoppas tiden fortsätter så här snabbt fram till påsklovet!
Efter skolan idag vid 1 tog jag bussen in till stan, där träna jag en och en halv timme. En timmes gång/jogging och en halvtimmes arma, rygg och mage. Hemma var de min tur att laga mat, så då gjorde jag hasselbackspotatis, baconlindad kycklingfile med vitlökssås och sallad. Till kvälls snacks gjorde jag egna müslikakor, mycket goda. Gonatt med er :)
 
 
Laddade upp dagen med en riktig vitamin bomb.
Gjort på enbart mörkchoklad med smak av kokos och blandat med granola, toppat med goiji bär.

Vinter igen?

Heej, slutade skolan med världens roligaste lektion idag och då är jag inte ironisk. Utan vi hade tyska med en extra lärare eller vad man ska säga, och vi skratta hela lektionen. Prata om allt möjligt knas som en häst som alltid blir påsatt och då menade vi den bocken i Gävle som varje år brinner upp. Iallafall så hade jag fått solo när jag kom hem så det har varit mitt kvällsnöje denna kväll. Hoppas ni haft en bra dag :)
 
Så såg de ut ute när jag kom hem.
Någon timme senare såg de ut så där...bubbelt så mycket snö typ.

Love the feeling

Heeej, idag har jag haft riktigt ont i huvudet hela dagen. Men jag gav mig ut och sprang iallafall när jag kom hem efter skolan, vilket jag gjorde rätt i. Eftersom efteråt kändes det mycket bättre i huvudet, så mycket mer har jag inte gjort idag förutom gått i skolan då. Och ja i skolan valde vi roller till en musikal vi ska spela upp i Maj, så de ska bli kul! Mer än så har jag inte att skriva idag så gonatt med er :)
 
Här får ni som vanligt matbilder, bara för att jag är mat freak:
Frukost: Granola, mjölk, ett knäcke med leverpastej och gurka.
Lunch i skolan: Sallad av alla sortes slag, curry kyckling, ris och stekta grönsaker.
Middag hemma: Stek chorizo, aubergine, squash, champinjoner, en sallad med tomat och gurka, och sedan en klick vitlöksås.
Kvällsmat, granola, mjölk och ägg med kaviar.
Sprang i mina nya löparskor, riktigt sköna.
 

Inget stoppar dig så bara gör det

Hej, idag började dagen med ett gympass i skolan. Där blev det 40 min löpning, jag hade tänkt åkt in till gymmet även till kvällen. Men hoppade det när jag såg att solen sken ute, så då blev det istället en pw ute i det fina vädret. Resten av kvällen har spenderats med att bara mysa och läsa Frida bland annat. Hoppas ni haft en bra dag,kram :)
 
Både fisk i skolan och hemma idag, mycket gott!
Till kvällsmat blev de egen gjord fil, mixade filmjölk,kvarg,äpple och kanel. 

En dag i sänder

Hej, idag när jag kom hem efter skolan var jag heeelt död, super hungrig och jätte trött. Trodde alrdig jag skulle orka träna, men efter jag ätit lite så vart jag pigg igen och hade massa energi till att spring. 7 km blev det idag så 450 kalorier brända, sedan träna ben,mage och rumpa. Så nu laddar jag upp inför morgondagens dubbel träning med att sova :)
 
Lite mat bilder från dagen:
Haha denna tyckte jag va lite kul xD

Sunday morning

Hej, nu var det söndag igen vilket betyder skola imorgon...
Men tänkte iallafall muntra upp alla genom ett recept på kokosplättar, jag gjorde dem själv imorse och det var helt okej. Jag älskar kokos så tänkte jag skulle gilla dessa men det var ingen wow upplevelse, men testa gärna att göra dem.
 
Ingredienser:
2 dl riven kokos
4 ägg
2 dl mjölk eller grädde
en nypa salt
 
Så här gör du:
Blanda alla ingredienser i en skål, och stek dem som små plättar med lite smör. Servera med kvarg, grädde, sylt, bär, sirap eller vad du vill. 
 
Själv åt jag dem med kvarg (blandat med kakao), banan, hallon och gojibär.

A break today

Heej, idag var det vilodag från träning. Kände att det verkligen behövdes, hela kroppen var helt slut igår och idag. Så idag har det varit lugnt, låg kvar i sängen enda till halv 10 idag. Åt en stor och god frukost, kollade gammla bilder. Åt god lunch och middag. Kollade mello, men sämsta låten vann så klart! Nu ska jag sova, gonatt!
 
Hittade denna bland gammla bilder, sant de som står på tröjan iallafall!
 
Me love food!

Ännu en dag avklarad

Hej, vad negativ rubriken lät haha. Men så det känns med skolan, en dag nämre lovet liksom. Idag efter skolan åkte jag, Eme (min lillasyster), mamma och pappa in till stan och åt på tre g. Sedan gick vi till stadium där köpte pappa nya ute löpaskor till mig och en vårjacka till mig :D Därefter gick jag till gymmet och körde ett hårt löppass, och sedan träna jag ben, rumpa och mage. Nu är jag heeelt slut och vill inget annat än att sova, men måste hålla mig vaken ett tag till så jag få prata med älskling som spelar innebandy match. Ha en toppen helg :)
 
Här kommer bilder från dagen:
Jag tog en kyckling sallad på tre g.

Ett tips för

Hej, tänkte bara tipsa om en sida där du kan räka ut om du får i dig tillräckligt med kalorier, kolhydrater, fett och protein m.m Du skriva in allt du ätit under dagen och allt du rört dig, sedan räknar den ut de, jätte bra för er som träna, går ner i vikt eller bara vill veta :)
 
Gå in på den här sidan:
http://www.axa.se/Ma-bra-coachen/Testa-dina-vanor/
 
Och här får ni en bild på mig och min fiskbens fläta bara för att  

Bra start på dagen

Godmorgon allihopa, idag åt jag en riktigt god och nyttig frukost. Det blev nämligen banan plättar/pannkaka, dem såg inte direkt ut som nåt av de utan mer som en röra. Men dem var väldigt goda! Så här kommer reccept på dem:
 
Bananplättar
 
Ingredienser:
Ett ägg
En banan
 
Så gör du:
Mosa bananen i en skål, knäck i ägget och rör om. Stek smeten på stekpanan och klart! Severa gärna med bär, frukt, keso, kesella, honung eller vad du nu vill ha på.
 

Vårkänslor

Hej, idag har solen varit framme hela dagen och på lunchrasten kunde man till och med sitta ute. Så idag var jag inte på gymmet utan träna ute, så direkt efter skolan åt jag mellis och sedan var det bara att springa. Sprang en runda som är 7 km på 40 minuter, så det var ingen jätte bra tid men körde inte mitt snabbaste så det var väll rätt bra. Brände 557 kalorier, så de var ju bra! Kram Sofie :)
 
Mitt mellan mål, kvarg, filmjölk, äpple, kanel och Müsli med kakao och hallon.

Fight for what you want

Hej hopp, nu är det mycket i skolan, två prov bara idag varav ett var matte muntligt. Sen slöjdprov nästa vecka (WTF) men allt går om man bara vill. 
 
Träningen idag bestod av 7 kilometers löpning, 15 minuter cross trainer och sedan ett rump,ben och mag pass. 
Jag glömde ta kort på lunchen i skolan idag igen men va cornflakespanerad fisk, super gott tyckte jag.
 
Men här får ni bilder på maaat: 
Började dagen med kvarg, fil, frukt, och Müsli.
Middag sallad med lövbiff, ungstekta morötter och bitlöksås.
Avslutade dagen med müsli med mjöl och ett ägg med kaviar. 

Nu kör vi så det ryker

Hej, idag var början på 4 veckors intensiv träning. Fram tills påsklovet har jag bestämt mig för att köra stenhårt och försöka undvika snabba kolhydrater för att se om det ger något resultat. Sedan på påsklovet kommer det antagligen bli lite slappt men träna kommer jag göra då med. Efter påsklovet kör jag hård träning enda fram tills sommarlovet :D Så idag åt jag detta plus lunch i skolan där jag åt massa sallad från vårt sallads buffe och baconsås, och sedan frukt mellan frukosten och lunchen.
 
 

Sprang 7 kilometer plus 5 minuters gång.
 

He's there and I'm sitting here

Hej, nu är lovet slut, det var i och för sig en vecka sedan. Men Daniel har hade lov denna veckan så det ha nästan kännts som jag med har haft de, men nu har han åkt hem. Så nu är det 4 seeeega veckor tills vi ses igen...
 
Men en sak som är bra är att det är VÅR! :D Idag sken solen hela dagen, helt underbart. Och det bästa med våren är att man kan springa ute, så jag tog fram löpardojorna och gav mig ut i det härliga vädret. Sen första dagen med snö har jag längtat efter denna dagen, då snön smälter och solen tittar fram. En av de härligaste känslorna i hela världen att springa ute, man känner sig så fri på nåt vis. Är jag den enda som känner så? Kram :)