Emelies Dansuppvisning


Smaskig Pannkaka

Här kommer ett reccept på en nyttigare variant på pannkaka,allt går att göras nyttigt om man bara vill!

Ingredienser:
1/2 dl Havregryn
1/2 Durumvete
1 dl Mjölk
Ett ägg
En nypa salt

Så här gör du:
Blanda allt i en bunke och stek på plåten med lite matfett. Servera med vad du vill! Tips på vad man kan ha på är att varma lite bär i mikron, blanda sedan bären med keso och lite honung. Super gott och enkelt!


Varm Choklad Gröt

Hej tänkte tipsa om ett reccept på en jätte god havregrynsgröt. Desseutom jätte lätt att slänga ihop!
 
Ingredienser:
1 dl Havregryn 
1 och 1/2 msk Kakao
1 msk Honung eller 1 och 1/2 msk Stevia
2 dl Mjölk
1 msk Kaffe
 
Så här gör du:
Blanda allt i en skål, och sätt sedan in den i mikron i ca 3 min. Men för att inte riskerar att den bubblar över så värm den 1 min rör runt, värm 1 min till öppna mikron och rör runt, och sedan värm den 1 min till. Servera med keso, mjölk, bär, banan eller vad du känner för.
 
Ser knappt gröten för all keso...

Skön Fredag

 Hejsan svejsan, fredag idag igen! Åhh lika skönt som vanligt att slippa skolan två dagar. Direkt efter skolan gick jag in till stan för att träna och gå en sväng på stan.
Dem firade x antal år på kronan (ett köpcenter eller vad man ska kalla de), då hade dem presentkorts regn. Så lyckades fånga ett presentkort på 50:-, så köpte lite kläder. Blev ett par träningsbyxor, en bikini (överdel och underdel bara för att de va billiga) och ett par militär gröna jeans. Ni få nog bilder på de imon om jag köpt en kamera då.
 
Sedan var jag även på bio vid 6 med mamma och pappa, the impossible såg vi. Sorglig men bra film,kram :)
 
Kolla inte på mina fula och äckliga naglar tack...

Examenklänning

Hej, tänk vad tiden går fort! Snart är det redan maj och då är det bara en måndad kvar tills jag slutar nian! Sedan väntar gymnasiet, ska bli spännande. Men först måste jag hitta en skolavslutningsklänning! Finns så många fina och kan inte bestämma mig, dem här nedan är dem jag tycker är rätt fina. Vilken tycker ni är finast? Kram :)
 
Alla klänningarna är från nelly.com
 

Skönt väder

Godförmiddag, idag har jag hunnit med löprunda ute i det fina vädret. Senare idag ska vi nog åka ut till momors sommarstuga och grilla lite gott. Annars ska jag och Daniel ta det lugnt, och njuta av vädret så länge det varar. Hoppas ni får en härlig söndag :)
 

Äppel gröt

Här kommer ett jätte gott recept på en äppel/kanel gröt som smakar nästan lite som äppelpaj. 
 
Ingredienser:
1 dl Havregryn
1 dl Vatten
1 dl Mjölk
Ett äpple
2 krm Kanel
 
 
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Skala och skär sedan äpplet i små bitar. Blanda alla ingredienser i en skål och rör om. Häll det i en lagom stor form och sedan in i ugnen i ca 15 min. Klar att ätas! Om man vill kan man toppa den med keso eller annat.
 

Finally done!

Hej, har nu håltimme i två timmar efter skrivit nationella i historia. Riktigt långt och jobbigt prov...
Så nu sitter jag och Vella och jobba med lite skolarbete i ett grupprum. Hoppas det gick bra för alla nior där ute på nationella idag! Kram :)
 

Chocolate oatmeal

Godmorgon på er, tänkte dela med mig av ett jätte gott recept! Jag har aldrig varit så förtjust i havregrynsgröt därför tog det ett tag innan jag vågade prova detta recept, men jag lovar det var såååå gott! Så nu förstår jag varför alla gillar havregrynsgröt! Här kommer iallafall receptet:
 
Ingredienser:
 
1 dl Havregryn
1 dl Lätt turkisk yoghurt
1/2 Keso
1/2 Mjölk
2 tsk Kakao
3 msk Stevia eller 1 msk Honung
Hallon
 
Gör så här: 
Blanda alla ingredienser i en burk med lock. Ställ in den i kylskåpet över natten och på morgonen nästa dag är den färdig att ätas. 
 
Receptet kommer här ifrån: http://fitspooration.myshowroom.se/

I have reached my goal

Hej ville bara säga en sak: JAG SPRANG EN MIL IDAG! :D Och inte bara det jag gjorde det under 60 min, är så sjukt stolt över mig själv. Från att knappt kunna springa 3 km till att klara springa en mil! Det har vatt jobbigt, tufft och svettigt men jag gjorde det! Jag nådde ett mål som jag haft enda sen jag började med löpning. 
 
När jag sprang idag så vara det bara så skönt, jag tänkte inte på hur snabbt eller sakta jag sprang utan jag bara sprang. Innan jag sprang ut tänkte jag bara jogga en runda men sen när jag sprungit 5 km så var det så skönt så jag ville inte sluta springa. Så blev att jag sprang ca 1,8 mil på 1h och 1 min, och kunde lätt sprungit längre om de inte varit för att jag fick en blåsa under foten. Anledningen till att de gick så lätt idag var nog vädret till stor del, är riktigt vår väder och en annan anledning var nog att jag vila igår kankse. 
 
Detta var vad jag ville säga, så ge inte upp era mål. För en dag kommer du lyckas! Kram :)
 
 

Hundägare nu då ja...

Heej, hoppas alla haft en bra lördag hitills. Min lördag började tidigt, hade ställt klockan på kvart i 7 och var sååå trött imorse. Brukar annars vara pigg på morgnarna (på helgerna) men just idag när jag var tvungen att gå upp, så var jag trött så klart.
 
Iallafall åkte vi och hämtade hem en hund som min lillasyster har tjatat på att vi ska skaffa. Så nu äger vi en vit liten maltes, super söt är den! 
 
Ikväll ska jag på ukm, alla som inte vet vad de är så är det en tävling. Där ungdommar tävlar inom kultur, t.ex. i sång och dans m.m. Så får hoppas ni får en bra kväll, kram så länge :)
 

Yeah!

Heej, idag fick vi veta om vi blivit antagna till gymnasiet (premilinärt) och jaa va antagen till mitt första val. Inte för att jag varit särsklit orolig men nu kan man iallafall pusta ut lite. Fick också veta att Daniel kommer nästa vecka på fredag :D Åhh längtar sååå! 
 
Efter skolan gick jag in till stan, de tog 20 min men endå hann jag bränna 176 kalorier. Sen körde jag ett stenhårt pass på gymmet, var helt slut efter konditions passet. För körde på hastighet 13-14 10 min och sen gick 5 min typ. Så sprang ungefär 20 min, sen körde jag armar, mage och rygg. Nu blir det att softa hela kvällen och kolla på let's dance. Kram :)
 

Egen gjord banan fil med granola

Tänkte tipsa om en jätte god frukost/kvällsmat eller när man nu vill äta den. Istället för att äta köpt bananfil där det finns massa socker och tillsatser, så kan man göra sin egna jätte lätt! Och då vet man exakt vad som är i den, och jag tycker den blir mycket godare än köpt. 

 
Ingredienser
En banan
Kvarg
Keso
Naturell fil
Honung
Gojibär
Granola
 
Gör så här:
Börja med att skära bananen i 3 bitar, lägg dem i en mixer. Ha i ca 2 skedar med kvarg, ta sedan 2 skedar av keso i med och häll sedan fil över så mycket så att de rymmer i glaset/skålen du har. Ringla lite honung över och avsluta med att ha i några gojibär. Mixa allt!  Varva sedan filen du gjort med granola, gojibär och tranbär i ett glas. Jag filmade inte varvningen enda till toppen, men du ska fortsätta göra så som jag gjorde enda tills kanten.  Klar att avnjutas! 

 

 

 


Awesome day!

Hej hej, denna dagen började inte så bra då vi hade matte i skolan men resten av dagen har varit super. Efter skolan åkte jag upp till utkiken för att kolla hur de gick med sommarjobbet, och ska få reda på om jag fick de nästa vecka! Hoppas verkligen att jag få de! 
 
När jag kom hem käkade jag lite och sedan stack jag ut på en löptur, duschade en snabbis och åkte in mot stan. Där hade jag en massage tid hos någon som höll på att utbilda sig till massör, så var jätte billigt och väldigt behövligt för mig. Känns jätte bra i ryggen och axeln som jag hade ont i tidigare känns mycket bättre nu Så nu ska jag lägga mig i sängen och läsa frida. Gonatt med er :)
 
Min middag idag, tråkig bild jag vet...

Tillbaka till plugget

Heej, idag var bara att dra sig upp ur sängen och gå till skolan...åhh vill verkligen ha sommarlov NU! Vill bara bort från skolan och aldrig mer se den eller alla lärare. Behövde bara få ur mig det, tack.
 
Men nu kan man iallafall börja räkna ner dagarna fram till sommarlovet, är 64 dagar kvar för min del. Och då har jag inte tagit bort helger och annat som gör att vi blir lediga. De är bara att hålla ut nu! Kram :)
  

Last day before school

Hej, idag åkte älskling hem... vilket alltid är jobbigt. Och något som också är jobbigt är att de i skola imon!
 
Tänkte iallafall visa vad jag köpte när vi var i Ullared, så här i inlägget nedanför ser ni allt jag köpte istort sett. Köpte nötter, choklad och bär också men filmade inte dem. Men ni får ha ett bra slut på lovet, själv så avslutar jag mitt med fotbad och ansiktsmask. 
 
Väldigt snyggt vet, har typ på munnen med haha...
 
 

New in the closet


Home Soon

Gokväll, både idag och igår har det varit massa shopping. Ni får förhoppningsvis se allt jag köpte på söndag!

Idag åkte vi över till Helsingör en sväng innan vi åkte vidare hemåt. Där åt vi mat och gick lite i butiker, nu har vi bara någon mil kvar tills vi är hemma. Kram :)

Lite gott på vägen hem.


Tidig morgon på lovet

Gomorgon på er,idag gick vi upp redan vid 6 för att duscha och äta frukost. Så nu är vi på väg mot Ullared! Fick veta igår att kungen skulle dit så kommer säkert va massa folk, kul not! Aja kommer shoppas en del iallafall, och vi ha hyrt en stuga där så kommer kunna gå imon med om de behövs. Ha en bra dag! :)


Love Life

Hej hej,idag ha varit en super bra dag! Efter frukosten imorse va jag och Daniel ute på en lång pw. När vi kom tillbaks så åkte jag,Daniel,mamma och Eme in till stan och åt på thai. Åhh vad gott de är!

Annars idag ha vi varit ute och myst i solen, och jag gjorde bröd som vi åt till ishockeyn på tv. Imon bär det av till Ullared för shopping! :D
Kram till er!