Gott nytt år

Nu är jag redo för nyårsafton, ska till en av Daniels kompisar och fira där. Sedan in till stan innan 12 för att se raketerna. Hoppas alla får en bra start på de nya året! :)
 
 

Mitt 2013

 

Rain and no snow

Somnade inte förens 3 inatt, var bara helt omöjligt att somna. Skulle varit på gymmet vid 11 imorse hade jag planerat men vaknade inte förens 11 så idag blir de tyvärr inget gym. Eftersom jag ska vara med några kompisar vid 2 och gymmet stänger 4. Får ladda till imorgon! Kram :)
 
 
 

Julklappar

Jag fick istort sätt allt jag önskade mig i julklapp, victoria´s secret perfym, en tv, presentkort, träningskläder, högtalare och lite annat smått o gott som var kul att få.
 
 

Min julafton

Julafton detta året var rätt lyckat, alla var vrål hungriga och blev lite kaos som alltid. Så åt inte maten fören halv tre dock så hann vi ändå kolla kalle anka, men kollade inte så mycket är så ut tjatat tycker jag men traditioner är tradtioner. Sen åt vi mandelmusslor och öppnade paket, till kvällen var det julbord framför dumdumare. 
 
 

All i want for christmas is you

Någon dag ska jag få fira julen med dig.
Någon dag ska vi leva våra drömmar.
Någon dag kan jag kalla dig min man.
Någon dag ska du bli pappa till mina barn.
Någon dag ska vi bråka som familjer gör.
Från och med idag kommer det vara vi för alltid.
 
 
 
 

23: In i de sista

Tjo, imorgon smäller det. Så idag gäller det att ni fått ordning på allt, fast egentligen tycker jag det blir en för stor hest kring julen. Många vill så gärna att julafton ska bli så mysig och alla ska vara så glada, sen blir det inte alls som sina förväntningar. Så är det iallafall för mig, så jag har slutat ha några förväntningar alls utan bara ta det som det kommer.
 
Men iallafall så är alla paket insalgna, köttbullarna rullade tillsammans med morfar, mandelmusslorna klara, julgodiset bakat och nu är det inte många timmar kvar till man kan säga att det är julafton.
 
 

22: Dan före dan före doppare dan

Godkväll, nu är det hög tid att slå in alla paket. Dock så har jag två kvar att köpa så det ska jag göra imorgon, men resten är inslagna. Kram :)
 
 

21: Baka julgodis

Godkväll, nu när det bara är 2 dagar kvar tills julafton så gjorde vi julgodis. Jag gjorde peanutbutter cups och mamma gjorde vaniljkola. Här kommer receptet på peanutbutter cups:
 
Ingredienser ca 30 st:
100 g Ljus choklad
100 g Mörk choklad
1 dl Jordnöttsmör
Knäckformar
 
Gör så här: Smält den mörka chokladen i en skål över vattenbad, häll lite på botten av knäckformar. Ställ in formarna med chokladen i kylskåpet i ca 5 min. Smält under tiden jordnöttsmöret i en kastrull, häll jordnöttsmöret över den mörka chokladen. Tillsist ska du smälta den ljusa chokladen över vattenbad och häll det överest på dina godisar. Låt stelna i kylskåpet i ca 5 min, förvara sedan godiset i kylskåpet. 
 
 
 
 

20: Jullov

Nu hoppas jag alla snart har gått på lov så njut av att du har lov. Idag har vi bara två "lektioner", gå på bio och äta julbord.Kram!
 
 

19: Göra fina julnaglar

Hejsan, nu när det snart är jul så är det kul att även ha juliga naglar. Om du är kille så får du hitta på något annat för att göra dig julig eller också måla naglarna om du nu vill de. Kram :)
 
 

18: Apelsiner med nejlikor

Godmorgon, något vi gör varje år är apelsiner med nejlikor. Det luktar så juligt och gott så nu hänger det tre stycken i fönstrena. Ha en bra dag :)
 
 

You always want something you don´t have

Godkväll kära vänner och alla jag inte känner, jag är sådan att när det är vinter vill jag ha sommar och när det är sommar vill jag ha vinter. För allt mörker gör mig så seg och trött, orka knappt någonting. Så just nu längtar jag efter sena löprundor, lukten av grillat, känslan av fötterna som nuddar gräset och nyplockade jordgubbar. Men få stå ut med mörkret, det är ju snart julafton så så illa är det inte!
 
 

17: Julfilmer

Hej, här kommer lite tips på julfilmer som man kan se. Jag har sett alla förutom "noel", så den ska jag nog se ikväll. Dem andra filmerna är riktigt bra tycker jag, så se dem om ni inte har annat för er :)
 
 

16: Klä gran

Hejsan svejsan, granen lyser gör och gran i stugan, ja det gör den verkligen. Den lyser verkligen upp och gör det mysigt. Vi klädde vår gran redan förra veckan, för man vill ju ha den innan julen, för efter julafton vill man bara ha bort den. Men ni som inte köpt eller klätt gran än, är det dags nu :)
 
 

15: Ta dig en kopp varmchoklad

Godkväll, nu när det är kallt ute så är det gott att ta sig en kopp varmchoklad så de gjorde jag idag. 
Idag har Daniel och jag varit tillsammans i 27 månader så har kollat film och mysigt. Kram :)
 
 

14: Ät pepparkakor

Godkväll, idag har varit en riktig skit dag fram tills 3 för då åkte vi till farmor och bakade pepparkakor. Ny bakta varma pepparkakor, nom nom. Så ät lite pepparkakor så ni blir snällare än vad ni redan är! Kram :)
 
 

13: Fira lucia med pepparkaksgröt

Godmorgon provade världen mest juliga gröt imorse. Så gott, så här kommer receptet:
 
Ingredienser:
 
1 dl Havregryn
2 dl Vatten
1/2-1 msk pepparkakskrydda
1 msk sötning(jag använde honung)
Mjölk till servering
 
Gör så här:
Koka upp gröten som vanligt, men tillsätt pepparkakskrydda och sötning.Servera med mjölk!
 
 

12: Lussebulls gröt

Godmorgon, idag åt jag lussebulls gröt till frukost Så tänkte dela med mig av recceptet jag hittade på: http://foodporn.devote.se/
 
Ingredienser:
 
1 dl Havregryn
2 dl Vatten
Lite saffran
Lite russin om man vill
Lite sötning
0,5 dl Äggvita
 
 
Gör så här: 
Koka upp havregrynsgröt som man brukar, men tillsätt saffran, sötning och russin. När gröten är färdig kokad så tillsätter du äggvita. Klar att ätas, jag åt den med mjölk.
 
 

Årets första risgrynsgröt

Ikväll blev det risgrynsgröt till kvällsmat, riktigt gott! Har försökt plugga på samhälles provet med men det vägra komma in i skallen. Nu ska jag sova brevid min pojk, godnatt!
 
 

11: Plugga järnet

Godmorgon, sista veckan i skolan nästa vecka så kämpa på med de sista som ska göras i skolan. Själv har jag ett sh prov som måste pluggas på. Ha en bra dag!




10: Äta god mat

Hejsan, vilken dag är det idag? Jo det är nobeldagen, tycker alla kan göra en extra god middag för det är alltid gott. Själv ska jag på nobelmiddag i skolan ikväll, ska bli riktigt kul. Alla ska vara uppkläda och så få vi trerättes.
Ha en bra dag!
 
 

9: Pasta Carbonara

Godkväll, idagens lucka är det inget med julen att göra men är gott att äta. Nämlgen min variant av pasta carbonara.
 
Ingredienser:
Fullkorns pasta
Ett ägg
Ca 1 dl mjölk
Valfria kryddor
2 skink skivor
Lite ost
 
Gör så här:
Koka pastan, häll ut vattnet. Kläck ett ägg i en kopp, blanda i mjölk och krydda. Häll över det såsen i koppen till pastan. Låt pastan och såsen koka upp under omrörning, häll sedan i skivad skinka och riven ost. Klar att ätas!
 
 

8: Ha en mysig advents kväll

Godkväll, andra söndagen i december, bara två veckor kvar till julafton. Tycker alla ska ha en riktigt mysig kväll och bara ta det lugnt. Själv ska jag äta kebabsallad, nom nom. Kram :)
 
 

Lycklig

Gokväll, mysfaktorn i mitt rum är högre än någonsin ikväll. Så nöjd med mitt rum, nu när istort sätt allt är flyttat och uppsatt i nya lägenheten. För er som inte tror på mig så kommer bilder som bevis för att mitt rum är riktigt mysigt!
 
 

7: Pw med julmusik

Godeftermiddag, började dagen med en powerwalk med min kamera och lyssnade på julmusik. Det tycker jag att ni med ska göra, får riktiga kulkänslor och speciellt nu när snön har kommit. Men om ni går en runda ta det försiktigt, är riktigt halt, nära på att trilla dit flera gånger. Ha en bra lördag :)
 
 

6: Köpa julklappar

Hejsan, nu tycker jag det är dags för alla att börja tänka på att köpa julklappar. Fundera ut vad alla kan önska sig och sedan är det bara att köpa julklappar. Själv har jag handlat klart nästan alla julklappar idag, känns skönt. Ha en bra dag :)
 
 

5:Ät julgröt

Godmorgon, tycker alla ska äta julgröt idag och då tycker jag ni ska prova att göra min variant på risgrynsgröt. Här kommer receptet: 
 
Ingredienser:
1 dl havregryn
2 dl vatten
1 dl äggvita
1 dl keso
 
Honung
Kanel
Mjölk
 
Gör så här:
Koka upp havregryn, vatten och äggvita. När det börjar blli fast och vätskan försvunnit, så tar du i keson. Rör om, och häller upp i en skål. Servera med mjölk, honung och kanel! 
 
 
 

4: Skriv önskelista

Idag den fjärde december så tycker jag att alla som inte redan skrivit önskelista gör det. För snart är julen här!! Här får ni min önskelista, så kanske ni får lite insperation.
 

1. En dubbelsäng
2. En tv
3. Ett kamera stativ+fjärrkontroll
4. Högtalare som man kopplar in med sladd till mobilen/dator
5. Spotify premium
6. Presentkort, på staduim, h&m, cubus, gina trico eller bikbok

3: Se julkalendern

Godmorgon, idag den tredje december så ska vi kolla på de tredje avsnittet av julkalendern.
 
Jag har inte sett något avsnitt än så tänkte kolla på alla tre ikväll :)
 



2: Julstäda

Godkväll, tänkte köra en bloggkalender här så fram till jul så ska jag lägga upp något man ska göra varje dag. Är dock lite efter så börjar idag istället, idag var det att julstäda. Så har städat mitt rum och plockat upp nästan alla min saker från flyttkatongerna, fast är inte helt klart än på rummet. Imorgon kommer en ny sak ni ska göra, ska lägga upp det på morgonen istället hedanefter. Godnatt :)
 
Här är före- och efterbilder: